AEA

 


Stiri si Evenimente

CEDO a inceput rejudecarea cauzelor de restituiri: Care sunt noutatile?

Curtea Europeana a Drepturilor Omului, reluand analiza dosarelor similare procedurii-pilot impotriva Romaniei, a pronuntat pe data de 29 aprilie 2014 primele Hotarari privind incalcari ale dreptului de proprietate.
[ Afla detalii... ]

Noi taxe au fost eliminate marti

Conform HG nr. 425/2014 pentru modificarea unor acte normative privind taxele si tarifele percepute pentru unele prestari de servicii, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 391 din 27 mai 2014, au fost eliminate anumite taxe de la nivelul Ministerului pentru Societatea Informationala, Ministerului Sanatatii, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Ministerului Afacerilor Interne.
[ Afla detalii... ]

Contract individual de munca model 2014. Ce elemente obligatorii trebuie sa contina CIM?

Codul Muncii obliga angajatorii sa incheie contracte de munca  in forma scrisa. Modelul documentului este prevazut de legislatie, insa angajatorii il mai pot adapta si in functie de situatia lor particulara.


[ Afla detalii... ]

ANAF a aprobat procedura de angajare a raspunderii solidare

In data de 04.02.2014 a fost publicat in Monitorul Oficial ordinul ANAF privind procedura de angajare a raspunderii solidare a reprezentantilor legali ai unei societati comerciale in cazul in care aceasta din urma are datorii.


[ Afla detalii... ]

Noua legislatie penala se aplica de la 1 februarie. Care sunt cele mai importante modificari?

De la inceputul lunii februarie, vor intra in vigoare noul Cod Penal si noul Cod de procedura penala. Printre cele mai importante schimbari introduse de noua legislatie in materie penala se numara sistemul de pedepse, modul de desfasurare a unui proces, dar si introducerea unor noi institutii. Aceste modificari vor afecta activitatea din mediul juridic si din domeniul asistentei sociale. In schimb, mediul de business ar putea percepe pozitiv noile reglementari din domeniul penal.


[ Afla detalii... ]

Insolventa, reglementata din nou de vechea lege nr. 85/2006. Decizia CCR privind neconstitutionalitatea noului Cod al Insolventei, publicata oficial

Decizia prin care Curtea Constitutionala (CCR) a declarat ca intreaga OUG nr. 91/2013 privind insolventa este neconstitutionala a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. Odata cu publicarea deciziei, noul Cod al Insolventei este suspendat, astfel incat de la 1 noiembrie procedura insolventei este reglementata din nou de dispozitiile legale anterioare, cele mai importante fiind cuprinse in Legea nr. 85/2006.


[ Afla detalii... ]

ANIVERSARE 15 ANI - SCA A.A.IORDAN, DUMITRICA & ASOCIATII

Stimati colaboratori,

Suntem bucurosi sa va anuntam ca anul acesta aniversam 15 ani de existenta. Aceasta aniversare nu este doar o ocazie de a celebra 15 ani de rezultate si de satisfactii profesionale, ci si de a ne aminti de valorile care ne-au marcat existenta si care vor fi “motorul” pentru urmatorii ani de realizari ai firmei.


[ Afla detalii... ]

Cererile si actiunile scutite de la plata taxei judiciare de timbru. Pentru ce acte nu trebuie sa platesti?

Noile reglementari in domeniul taxei judiciare de timbru stabilesc, printre altele, ca o serie de cereri si actiuni sunt scutite de la plata taxei. Pe de alta parte, insa, s-a introdus taxa pentru unele cereri scutite in trecut de la plata. Afla astazi care sunt acele acte pentru care nu trebuie sa platesti, precum si cati bani vei pregati pentru cererile care in trecut nu costau nimic.

Sistemul taxei judiciare de timbru a fost modificat substantial prin OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru ce a intrat in vigoare inca din 29 iunie. 
[ Afla detalii... ]

Timbrul de mediu

Timbrul de mediu inlocuieste vechea taxa de poluare. Conform calculelor vehiculate de publicatiile auto specializate, prin introducerea timbrului de mediu, pentru autoturismele din categoriile Euro 4 si Euro 3, proprietarii vor plati la inmatriculare mai mult cu 10-15% decat inainte, in timp ce, pentru masinile Euro 5, suma de plata va fi asemanatoare cu cea achitata si pana acum. Timbrul de mediu va scadea, insa, cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 si cu 90% pentru non-euro.   


[ Afla detalii... ]