Stiri si Evenimente
Norme privind acordarea tichetelor de masă
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 54 din data de 22 ianuarie 2015 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 23/2015 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.[ Afla detalii... ]Amenzile de circulatie au crescut de la 1 ianuarie!
Incepand din 1 ianuarie 2015, amenzile pentru contraventiile rutiere au crescut din nou, iar soferii care incalca prevederile Codului rutier au de platit sume cuprinse intre 195 si 1950 de lei. Insa aceasta este abia prima dintre cele doua cresteri ale amenzilor de circulatie, prevazute pentru anul 2015.[ Afla detalii... ]Prevederi referitoare la baza de calcul a TVA
Prevederile referitoare la baza de calcul a TVA, precum si cele privind anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA au fost modificate prin doua acte normative publicate luni in Monitorul Oficial.Ameninţarea, şantajul şi hărţuirea – cum sunt pedepsite în Noul Cod penal?
Ameninţarea reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.
Aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
[ Afla detalii... ]RCA: Cum vor fi stabilite despăgubirile în cazul avarierii sau distrugerii vehiculelor, din 2015?
Stabilirea despăgubirilor se poate face în cazurile în care, din documentele existente în dosarul de daună (constatare amiabilă de accident, acte eliberate de persoanele care au competenţe să constate accidentele de vehicule, înştiinţare, procesul-verbal de constatare a pagubelor întocmit de asigurător sau alte mijloace de probă) rezultă răspunderea civilă a proprietarului sau a conducătorului vehiculului asigurat în producerea pagubei, iar persoana păgubită face dovada prejudiciului suferit.
[ Afla detalii... ]Noul Cod al insolventei: Care sunt aspectele esentiale de care sa tineti cont?
Noul Cod al insolventei, in vigoare din 28 iunie, cuprinde prevederi care asigura fluenta procedurii insolventei, sustin specialistii. Astfel, a fost creat cadrul pentru acordarea de finantari firmelor aflate in insolventa si au fost clarificate unele aspecte privind contractele aflate in derulare ale unei companii in insolventa. De asemenea, noile reglementari au schimbat si modul de votare a planului de reorganizare.[ Afla detalii... ]Despre unele drepturi şi obligaţii ale administratorului, legat de patrimoniul societăţii
Legea societăţilor se raportează la patrimoniul societăţii, fie sub forma activelor nete, fie în funcţie de valoarea contabilă, pentru a stabili ce întindere au unel drepturi de decizie ale administratorilor.Astfel, potrivit art. 150 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, administratorul va putea, în nume propriu, să înstrăineze, respectiv să dobândească, bunuri către sau de la societate, având o valoare de peste 10% din valoarea activelor nete ale societăţii, numai după obţinerea aprobării adunării generale extraordinare.
[ Afla detalii... ]