AEA

 


Societatile comerciale vor fi obligate sa isi schimbe denumirea odata cu intrarea in vigoare a Codului de procedura civila

La data de 1 februarie 2013 va intra in vigoare atat Legea 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedura civila, cat si Codul de procedura civila, conform OUG 44/2012.

In conformitate cu prevederile art. 79 din Legea 76/2012, in termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in Registrul Comertului care au in denumire sintagma <societate comerciala> sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul <societate>.

Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in Registrul Comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Inregistrarea in Registrul Comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutitat de taxa de inregistrare.

Conform prevederilor legale aceste societati comerciale trebuie sa se prezinte, incepand cu data de 1 februarie 2013, la oficiile Registrului Comertului in raza caruia isi au sediul, in vederera efectuarii demersurilor necesare inlocuirii din denumire a sintagmei “societate comerciala” cu termenul “societate”, data limita pentru indeplinirea acestei obligatii legale fiind 1 februarie 2015.

Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare.